Welcome, Guest. Please login or register. - Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Καλωσήλθατε στο NissanTuners.gr!!

collapse
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Send this topic  |  Print  
Author Topic: GT-R R35 vs Σασμάν, Launch control και VDC OFF  (Read 879 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
megatr0n^
Tuner
*

Περιοχή: Athens
Tuned Car: GT-R,
Mitsubishi EVO 8

Anapoda timonia sta kalytera salonia...

« Reply #15 on: May 27, 2009, 10:01:40 AM »

Οσο για το θεμα αξιοπιστιας των αλλων εταιριων κατασκευης υπεραυτοκινητων θα σας πω 2-3 περιπτωσεις: FERRARI F430 cabrio εχει παρει φωτια πισω απο τους επιβατες γιατι χυθηκε λαδι απο το μηχανισμο που το κανει cabrio και πηγε στο χωρο του κινητηρα με αποτελεσμα να αρχιζει να βγαζει καπνους. Επισης παλι σε FERRARI εχει ξεκολλησει υαλοκαθαριστηρας στα πολλα χιλιομετρα και χτυπησε το παρμπριζ... Για να μην αναφερω την περιπτωση που ενα R8 πηρε φωτια απο μονο του, μια Lambo που στα 200 αποφασισε να στριψει μονη της και ενα σωρο αλλες περιπτωσεις!
    Με το VDC ON κανει κατω απο 4sec 0-100 αλλα δεν ξερω ποσο ακριβως, αλλα ουτε εχει και σημασια. Αυτα που ειπε πριν ο Geranos με καλυψαν.
STATHISvvlarge
The NHAC guy
Tuner
*

Περιοχή: THESALONIKI
Tuned Car: ALMERA N15 VZR

« Reply #16 on: May 27, 2009, 10:11:27 AM »

απλα ρωτω αν ειναι μεγαλη η διαφορα ωστε να σακατεψεις το αμαξη

Geranos
NissanTuners CREW

01/07/2010 Πώς σε λένε αγάπη μου? Ε-ΥΗ !!!!!!!

« Reply #17 on: May 27, 2009, 10:34:06 AM »

απλα ρωτω αν ειναι μεγαλη η διαφορα ωστε να σακατεψεις το αμαξη

Όχι ρε Στάθη τί μεγάλη διαφορά............Τίποτα δέν είναι φίλε!!!!!  Και σίγουρα δέν αξίζει να ταλαιπωρείς το αμάξι σου με αυτό τον τρόπο. Σκέψου τις δυνατότητες αυτού του αυτοκινήτου. Σκέψου πόσες απο αυτές βλέπεις με αυτό το ξεκίνημα......Τίποτα απολύτως. Αντιθέτως θέλει ποοοοοοολλλλή μαγκιά να οδηγήσεις με τέτοιο αμάξι στην πίστα.....Στο όριο.....Ποιό όριο θα πώ εγώ....Κανένας μας δέν ξέρει τί θα πεί όριο και τυχεροί αυτοί που στη ζωή τους μπορέσανε να ανακαλύψουνε το "απόλυτο όριο" μηχανής και ανθρώπου και βγήκανε ζωντανοί απο αυτό.
Αντιθέτως, κάπου στο INTERNET είδα ένα GTR δύο εβδομάδων να το έχει κάνει τροπέτο ο "ευτυχής" ΛΑΚΑΜΑΣ ιδιοκτητης του επειδή νόμιζε ότι μαζί με το αμάξι αγόρασε και τα χέρια του LATVALA!! Τυχαίο το παράδειγμα έτσι!!!!

Πως να βάζετε το δικό σας YouTube video στο προφίλ σας!!
Σ.Σ.: Ο χαρακτηρισμός "Τuner" δεν αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό των Posts!!
Geranos
NissanTuners CREW

« Reply #18 on: May 27, 2009, 10:44:19 AM »

Οσο για το θεμα αξιοπιστιας των αλλων εταιριων κατασκευης υπεραυτοκινητων θα σας πω 2-3 περιπτωσεις: FERRARI F430 cabrio εχει παρει φωτια πισω απο τους επιβατες γιατι χυθηκε λαδι απο το μηχανισμο που το κανει cabrio και πηγε στο χωρο του κινητηρα με αποτελεσμα να αρχιζει να βγαζει καπνους. Επισης παλι σε FERRARI εχει ξεκολλησει υαλοκαθαριστηρας στα πολλα χιλιομετρα και χτυπησε το παρμπριζ... Για να μην αναφερω την περιπτωση που ενα R8 πηρε φωτια απο μονο του, μια Lambo που στα 200 αποφασισε να στριψει μονη της και ενα σωρο αλλες περιπτωσεις!
    Με το VDC ON κανει κατω απο 4sec 0-100 αλλα δεν ξερω ποσο ακριβως, αλλα ουτε εχει και σημασια. Αυτα που ειπε πριν ο Geranos με καλυψαν.

Εγώ θυμήθηκα επίσης ένα documentary στην τηλεόραση απο ξένο κανάλι που μίλαγε για τις πάνινες οροφές των πάσης φύσεως FERRARI.........ΟΥΤΕ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΜΠΑΖΕ ΤΌΣΟ ΝΕΡΟ!!!!!!

Geranos
NissanTuners CREW

« Reply #19 on: May 27, 2009, 10:51:30 AM »

Εντωμεταξύ, ότι λέγαμε για "κωλόφαρδους τυχεράκηδες" έσκασε ένας απο αυτούς !!! Μας άκουσες ρε θηρίο???????? Πότε με το καλό το αμάξι??????? Εγώ στη θέση σου θα είχα πάει σε υπνοθεραπευτή για να μπορώ να κοιμάμαι τα βράδυα!!! Άντε φίλε με το καλό να ρολάρεις !!!!!!! -right -right -right -right -right
Και με ένα μπλόκ αποδείξεων πάντα για τους πελάτες που θα βρείς στο δρόμο!!!!! Και θα είναι πολλοίιιιιιιι!!!!

megatr0n^
Tuner
*

Mitsubishi EVO 8

« Reply #20 on: May 27, 2009, 11:05:08 AM »

Ποιος ειναι ο κωλοφαρδος τυχερακιας ρε παιδια? Εγω ακομα περιμενω να μου πουν ποτε θα ερθει...
Geranos
NissanTuners CREW

« Reply #21 on: May 27, 2009, 11:06:18 AM »

Ποιος ειναι ο κωλοφαρδος τυχερακιας ρε παιδια? Εγω ακομα περιμενω να μου πουν ποτε θα ερθει...

Άσχετο αυτό!!!!!!!!!!!! Είσαι ή δέν είσαι??????? Παραδέξου το!!!!!!!! Ο χρόνος είναι χρόνος και κάποτε τελειώνει.....Και τότε!!!!!!!!!!!!!!!!

megatr0n^
Tuner
*

Mitsubishi EVO 8

« Reply #22 on: May 27, 2009, 11:08:59 AM »

Βασικα εγω ενα τηλεφωνο πηρα πριν κανα μισαωρο... χαχαχαχααχα!! Βαρεθηκα να περιμενω σχεδον 6 μηνες!!
Geranos
NissanTuners CREW

« Reply #23 on: May 27, 2009, 11:21:55 AM »

Βασικα εγω ενα τηλεφωνο πηρα πριν κανα μισαωρο... χαχαχαχααχα!! Βαρεθηκα να περιμενω σχεδον 6 μηνες!!

Φαντάσου να είσουν ακόμα στην αρχή του 6μήνου όμως!!! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ που λέει και ο Λιακόπουλος!!!!

Geranos
NissanTuners CREW

« Reply #24 on: May 27, 2009, 02:29:20 PM »

Πάντως παιδιά μέχρι τώρα οι κριτικές απο τους νέους ιδιοκτήτες που έχουν ήδη παραλάβει το αμάξι είναι πολύ καλές. Το αυτοκίνητο είναι σταθμός στην ιστορία της NISSAN. Και το κυριότερο, έστω και αργά (βλέπε προηγούμενα R32, 33, 34), είναι ότι πλέον κυκλοφόρησε και στην Ευρώπη και έτσι μπορούμε και εμείς οι μή Σχιστομάτηδες να γλύψουμε κόκκαλο. drive

giorgos_gr
NissanTuners CREW

Περιοχή: Αθήνα
Tuned Car: _
-Nissan Primera
-Peugeot 406
-Datsun 280

100 χρόνια μπροστά

« Reply #25 on: May 27, 2009, 07:29:24 PM »

ΟΚ! Τοτε πληρωσε τα διπλασια για να παρεις την 997turbo για να εισαι "αξιοπιστος" και να την παρκαρεις και εξω απο τα μπουζουκια πρωτη μουρη, γιατι μονο για εκει ειναι.

Ουτε για εκει δεν είναι φιλαράκο!
Κυκλοφορούνε τόσες Porsche που έχουνε καταντήσει ''σουπα''  Σαρκασμός

日産
megatr0n^
Tuner
*

Mitsubishi EVO 8

« Reply #26 on: May 27, 2009, 08:08:32 PM »

Σωστο κι αυτο!
megatr0n^
Tuner
*

Mitsubishi EVO 8

« Reply #27 on: October 16, 2009, 07:31:49 PM »

Καλησπέρα παίδες! Κάπου πήρε το μάτι μου σήμερα ένα άρθρο στο www.gtrblog.com που λέει ότι πλέον στα euro-spec GTR η οδήγηση με το VDC στη θέση off δεν καταργεί την εγγύηση. Τσέκαρετε και σεις. Καλό διήμερο σε όλους...
elnismo
WebCreator
Διαχειριστής

Tuned Car: N16

« Reply #28 on: November 04, 2009, 03:54:12 AM »

αν δεν έχεις πάρει απάντηση μέχρι στιγμής:

Προσωπικά δεν έχω μάθει για κάποια ρητή αναφορά σ'αυτό από τη Nissan. Άλλωστε λίγο χλωμό και το να ισχύει... Αν ήταν έτσι, πέρα από το ότι θα είχε ήδη αρχίσει η παραεισαγωγή GT-R από την Ευρώπη στην Αμερική, κάποια στιγμή μετά από ένα σημείο ανελέητου σκισίματος στα dragster όλης της ευρώπης, θα ξεκινούσε η Nissan να μοιράζει σασμάν...

Mε τον επαναπρογραμματισμό του ecu (3000-3500rpm) ουσιαστικά μειώνεται πολύ η πιθανότητα να την ακούσει το σασμάν και άρα δε θα τεθεί λογικά και θέμα εγγύησης. Αν τεθεί, θα πρέπει να αποδείξει η Nissan ότι έσπασε επειδή το ξεκίνησες με VDC OFF. Με άλλα λόγια, πρακτικά, θα πρέπει να σπάσει την ώρα που το ξεκινάς με VDC OFF για να καταγραφεί και στο black box, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο σύμφωνα από τις προσδοκίες τoυ reprogramming του ecu. Δηλαδή, πλέον αν είναι να σπάσει, θα σπάσει μετά από αρκετή φυσιολογική φθορά και ανεξάρτητα του αν το έχεις σε VDC OFF ή όχι. Αν είσαι τυχερός και είσαι μέσα στην εγγύηση τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν πάλι όχι, τις συνέπειες τις ξέρεις.
Επίσης, στην Αμερική όπου και διεκδικήθηκε δικαστικά το όλο θέμα, όσοι έχουν τα πρώτα GTR με το παλιό πρόγραμμα στην ecu, όταν κάνουν το δωρεάν reprogramming, ανανεώνεται αυτομάτως και η εγγύηση για άλλα 5 χρόνια. Φυσικά δε νομίζω να ισχύει κι εδώ στην Ευρώπη. Ίσως και να μη χρειάζεται όμως, γιατί σχεδόν όλα τα euro GTR είναι ήδη δεύτερης γενιάς με ήδη περασμένο το νέο πρόγραμμα στην ecu.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά λιγότερο από 1% (~20 αυτοκίνητα) των εισαχθέντων στις ΗΠΑ αντιμετώπισε το πρόβλημα με το σασμάν κι σ'αυτά είχε καταγραφεί σοβαρό 3ψήφιο νούμερο χρήσης με VDC-OFF.

Επίσης, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αναφέρει στο νετ ότι του έσπασε το σασμάν μετά από χρήση σε πίστα........... κάτι που σημαίνει ότι με σκίσιμο μέσα σε πίστα-ring το σασμάν δε χαμπαριάζει και αποδεικνύει ότι το αν θα σπάσει ή όχι, έχει να κάνει με το αν το αμάξι χρησιμοποιείται ως 10sec car ή όχι.

Με άλλα λόγια, το σασμάν είναι όχι απλά γαϊδούρι, αλλά μουλάρι ΑΝ το χρησιμοποιείς ως μουλάρι. Αν το χρησιμοποιείς ως StarTrek... ε, τι να κάνει.. και πάλι καλά να λέμε που αντέχει τόσο.

« Last Edit: November 04, 2009, 04:29:36 AM by elnismo » Logged

elnismo
WebCreator
Διαχειριστής

Tuned Car: N16

« Reply #29 on: November 05, 2009, 12:31:03 AM »

κι επί τη ευκαιρία, ένα σαχλό πλην όμως δυστυχώς αξιοσημείωτο συγκριτικό:

η 997 με το PDK, για να κάνει το 4.1'' του 0-100kmph επιτρέπει launch control στις 6500rpm,
το GTR 1ης γενιάς με το GR6 για το 3.3'' (VDC ON 3.6'') του 0-100kmph επέτρεπε launch control μέχρι τις 4500rpm ενώ
το GTR 2ης γενιάς με το GR6 για το 3.4'' (VDC ON 3.5'') του 0-100kmph επιτρέπει launch control μέχρι τις 3000rpm!

(το max των 3500rpm αν και το ανέφερε η nissan, δεν έχει αναφέρει κάποιος ότι το έχει δει.. ίσως εμφανίζεται αυτόματα ανάλογα με το οδόστρωμα. πχ λάσπη, χιόνι κτλ..)

Μένει να δούμε πως θα βγει από αντοχή το PDK. Μέχρι στιγμής μόνο ένα κρούσμα φθοράς έχει παρουσιαστεί. Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη. Μακάρι να βγει κτήνος έτσι ώστε η εξέλιξη των υλικών να συνεχιστεί από εκείνο το σημείο και πέρα.

επίσης, όπως θα είδατε κι από τα παραπάνω νούμερα, μετά το reprogramming, το GTR είναι ταχύτερο από ότι αρχικά με το VDC ON!
Ακόμα ένας λόγος για να μη χρησιμοποιείται πλέον το αμάξι με το VDC OFF, αν και όπως είπαμε, δε συντρέχει πλέον λόγος ανησυχίας...

Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Send this topic  |  Print  

Jump to:  

* Search

Who's Online
  • Dot Guests: 84
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 4
  • Dot Users Online:

* Board Stats
  • stats Total Members: 1205
  • stats Total Posts: 130001